Snoek is gek op Kikkerbillen!

Kikker op Lelie SPEKTACULAIR VISSEN OP DE ZOMERAVOND

Ze kwaken niet. Maar dat is eigenlijk het enige verschil met echte kikkers.  Snoeken zien in elk geval geen verschil: die zijn gek op drijvend kunstaas!

Snoekvissen op een zwoele zomeravond. Het is een heerlijk tijdverdrijf. Maar de kans op succes is niet altijd groot, en met blinkers en pluggen blijf je vaak hangen in wier en waterplanten.
Een fantastisch alternatief is de kikker. Het is een softbait die bijna nooit blijft hangen. Zelfs niet in een bed van plompebladeren. Sterker: in helder water met veel planten vis je er juist het plezierigst mee.
Bij Hengelsport Land hangen kikkers van het merk SPRO in de schappen. Groene, maar ook gele, witte, transparante en zwarte, met spikkels. Aan de lijn is de actie van de plastic kikker verrassend echt. Snoeken worden er wild van. Op de juiste stek heb je geregeld kans op een aanbeet. Van snoek, maar je vangt er zelfs grote baars mee.

Roofvissen vallen kikkers van onderen aan en komen daarbij vaak half of zelfs helemaal zichtbaar boven water. Je weet als hengelaar niet wat je meemaakt! Je schrikt je ineens kapot van een grote plons of draaikolk, niet zelden vlak onder de kant. Dat maakt vissen met drijvend aas juist zo spectaculair en verslavend.

HENK KNUTSELT ER EEN EXTRA HAAKJE AAN
 
Nadeel van de SPRO-kikker is dat een aanbeet lang niet altijd een vangst garandeert. Niet zelden ontsnapt de snoek. Dat komt omdat de twee haken dicht op het lijfje zitten.
Grote snoek mis je niet snel, die bijt keihard toe en haakt zichzelf. Maar kleinere snoek laat de kikker vaak weer los. Ervaring leert dat je na de aanbeet niet meteen moet aanslaan, al is dat natuurlijk wel je eerste natuurlijke reactie. Probeer tot twee of drie te tellen en laat de snoek de kikker meenemen, voor je aanslaat. Dat helpt.

Henk Land heeft voor zijn klanten bovendien een handig foefje bedacht. Hij monteert een extra haak aan je kikker. Die steekt uit op de rug, zodat het kunstaas nog steeds gemakkelijk door waterplanten glijdt. De vangkans neemt behoorlijk toe.

Een kikker met een extra haak